Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Actions sur le document
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Tourisme / Office de Tourisme / Nederlands / De streek en haar tradities

De streek en haar tradities

Gastronomie


Aat is beroemd vanwege de Ducasse in de maand augustus. Bij die gelegenheid wordt de masteilletaart geserveerd, een zeer populaire taart. De inwoners van Aat eten hem alleen op het moment van het feest maar je kunt ze het hele jaar door in sommige banketbakkers in het centrum vinden.

Er is nog een zoetigheid waar kinderen en volwassenen dol op zijn: de macaron van de heilige Jozef. Al enkele decennia wordt deze ambachtelijk gemaakt bij banketbakker Pilate (in maart).


Sinds een aantal jaren stimuleert de coöperatie Coprosain de verkoop van boeren- of bioproducten in de stad Aat en omgeving.

Met het zelfde doel komen op initiatief van coopérATHive elke tweede zaterdag van de maand een groot aantal regionale landbouwers samen op de Quai de l’Entrepôt.


La Brasserie des Légendes

Waar vind je de Brasserie des Légendes? In het kasteel van Irchonwelz (13e eeuw).

In 2000 presenteerde de Brasserie het eerste brouwsel Gouyasse bier. Het was meteen een succes. Blond, smeuïg schuim, 6% alcohol en de typische smaak maakten dat een Gouyasse biertje hét biertje van de Ducasse is.

Nu worden er meerdere ambachtelijke biertjes gebrouwen, met name de “Rondeau van de Reuzen (“Le Rondeau des Géants").  Deze bieren zijn te proeven in de verschillende cafés rond de markt van Aat.