Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Actions sur le document
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Tourisme / Office de Tourisme / Nederlands / Événements / 2017 / Tentoonstelling : In de mollengang

Tentoonstelling : In de mollengang

    • Quand Du 24/02/2017 10:00 au 15/04/2018 18:00 (Europe/Brussels / UTC100)
  • Ajouter au calendrier iCal

De mol graaft in ons verleden

Waar dient archeologie voor ? Hoe komt het dat archeologische overblijfselen onder de grond liggen ? En waarom moeten die zo nodig en zo grondig onderzocht worden ? Welke verhalen krijgen we te horen van archeologen ?

Antwoorden op deze vragen staat gelijk met het aantonen van het belang van de verborgen restanten. Archeologie bestaat uit het voeren van onderzoek : het is belangrijk om de aanwezige sporen en aanwijzingen te onderzoeken alvorens ze verdwijnen, om ze te begrijpen en de onderzoeksresultaten publiek te maken.

Door de voorwerpen onder de grond te bewaren levert de archeologie een bijdrage aan de gemeenschappelijke geschiedenis. Vaak gaat deze handelswijze gepaard met hoog oplopende emoties...

Doe als een mol en kijk ondergronds: tijdens dit avontuur door donkere gangen zal je restanten uit verschillende periodes ontdekken die hun eigen verhaal zullen vertellen.

Neem een duik in ons geheugen bij het licht van een zaklamp om niet even blind te zijn als een mol !