Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Actions sur le document
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Tourisme / Office de Tourisme / Nederlands / Ontdek de stad / Erfgoed

Erfgoed

Ondanks een bewogen geschiedenis is er in Aat een interessant burgerlijk, militair en religieus erfgoed bewaard gebleven. De VVV organiseert op verzoek rondleidingen door de stad.

Het oudste overblijfsel is ongetwijfeld het Kasteel Burbant, gebouwd in de 12e eeuw door graaf Boudewijn IV van Henegouwen. Het gebouw staat op de lijst van geklasseerde monumenten van het belangrijkste erfgoed van Wallonië.

Op de Grote Markt zijn er in het Stadhuis (17e eeuw) regelmatig exposities. Hier worden ook de collecties van het nationale Museum van het Kaatsspel geëxposeerd.

Daar in de buurt is het bekijken van de parochiekerken Sint-Maarten (16e eeuw) en Saint-Julien (15e en 19e eeuw) zeker de moeite waard.

Bij een wandeling door de straatjes zien we huizen die opvallen door de prachtige voorgevels van blauwe steen.

Kruisweg van Mainvault

In de omgeving van de stad vinden we twee molens. De moulin de la Marquise in Moulbaix en de Blanc Moulin in Ostiches worden nog altijd gebruikt. Maak een omweg langs Mainvault, aan de voet van het Pays des Collines en bekijk op de heuvel een bijzonder mooie stenen kruisweg.

Een eindje verderop in Houtaing staat het mausoleum van Oultremont, een indrukwekkend gebouw in flamboyante neogotische stijl. Kortom, elk dorp heeft zijn eigen kleine verrassingen die u ontdekt tijdens wandelingen over de bewegwijzerde paden.

Wilt u meer weten:  Le patrimoine du Pays d'Ath, 1976-2006, coll. Les Guides du Patrimoine d'Ath nr. 3, catalogus, uitgave van het Bureau voor Toerisme van Aat, 71 blz. Prijs: € 7 (een uitgebreider boek over het erfgoed is ook beschikbaar, prijs:€ 25). Verkrijgbaar in de winkel.